Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä
 |  Hakuohjeet
Etusivu Ohjelman esittely Osa-alueet Ajankohtaista Parhaat käytännöt Tietoyhteiskuntaneuvosto

Sähköinen alkuinfo

Turun työvoimatoimisto / JobEnter (ESR)
Timo Rautavirta
Yliopistonkatu 29 b A 4. krs 20100 TURKU
timo.rautavirta@mol.fi
010 60 43203

Työvoimatoimiston uudet työnhakijat velvoitetaan normaalisti osallistumaan infotilaisuuteen, jossa heille kerrotaan mm. työnhakukanavista, työnhakijan oikeuksista ja velvollisuuksista sekä työvoimatoimiston palveluista. JobEnter-projekti on kehittänyt vaihtoehdoksi perinteiselle infotilaisuudelle sähköisen alkuinfon, jonka työnhakija voi suorittaa verkossa.

Työnhakija saa ilmoittautumisen yhteydessä käyttäjätunnuksen ja salasanan sekä osoitteen verkkopalveluun, johon hän kirjautuu, tutustuu infon sisältöön ja lähettää verkkolomakkeella kuittauksen infon suorittamisesta määräajan sisällä. Asiakkaat ovat ottaneet palvelun myönteisesti vastaan, sillä se antaa heille joustoa aiheisiin tutustumisen ajankohdan suhteen ja mahdollistaa syventymisen kaikessa rauhassa oman tilanteen kannalta tärkeisiin asioihin, mikä ei yhtä hyvin onnistu perinteisessä infossa. Sähköisen työnhaun mahdollisuudet saadaan tässä vaihtoehdossa havainnollisemmin tuotua esiin. Asiakas välttyy turhalta matkustamiselta ja esim. lastenhoidon järjestelyiltä.

2/3 Turun uusista työnhakijoista valitsee sähköisen infon. Vajaassa vuodessa on liki 1800 työnhakijaa saanut tarvitsemansa perustiedot tämän palvelun avulla. Nyt palvelua kokeillaan myös Loimaan työvoimatoimistossa.

Infosivuston hallinnassa luodaan eri toimistojen asiakkaille omat käyttäjätunnukset ja asiakkaan näkymä määräytyy sen mukaan. Työvoimatoimiston virkailijoille palvelu merkitsee huomattavaa työn säästöä, kun perinteisiä infoja voidaan pitää harvemmin. Aikaisemmin järjestettiin kaksi infoa viikossa, nyt vain yksi info joka toinen viikko. Virkailijoille jää näin enemmän aikaa asiakkaiden syventyvään palveluun. Sähköisestä infosta saadaan huomattavasti paremmin osallistujapalautetta jatkokehittämisen tueksi kuin perinteisestä infosta ja jaettavan tietosisällön tasalaatuisuus on turvattu.

Linkki: http://www.jobcafeturku.net/alkuinfo/

« Takaisin
Tietoa sivustosta Tietoyhteiskuntaohjelma, sivu päivitetty 19.6.2006 Tulosta Tulosta | Sivun ylälaitaan